سلیقه کودک در گوش دادن به قصه صوتی کودکانه نقش مهمی را ایفا می کند. قصه ها با مضامین مختلف، تاثیرات متفاوتی روی کودکان می گذارند. شرایط روایت یا گوش دادن به قصه صوتی کودکانه، متفاوت است و باید برای محیا شدن کودک برای شنیدن داستان، این شرایط را به خوبی شناخت.
اولین نکته در قصه صوتی کودکانه، آن است که مخاطب را به خوبی بشناسید. شناخت کافی از روحیات کودک و دانستن آن که کودک به شنیدن چه محتوایی علاقه دارد، نکته ای سیار مهم است که در انتخاب قصه صوتی کودکانه باید به آن توجه داشت.
در انتخاب قصه صوتی کودکانه، خوب است توجه داشته باشید که داستانی را انتخاب کنید که در روایت آن از کلمات متنوع استفاده شود که گنجینه لغات ذهنی کودک را ارتقاء دهد و در عین حال از فهم و درک کودک خارج نباشد.
زمان بندی در روایت داستان برای کودک اهمیت بسیار بالایی دارد. زمان روایت قصه صوتی کودکانه، باید به در حدی باشد که از حوصله کودک خارج نشود. زمان های طولانی برای روایت داستان برای کودک باعث می شود تا بعد از گذشتن از تایم مغزی کودک، حواس او از محتوای داستان پرت شود و روی ادامه داستان، تمرکز کافی نداشته باشد. این زمانبندی در ابتدای روایت داستان برای کودک، کمتر است و به تدریج و با عادت کودک به شنیدن داستان، می تواند بیشتر شود. در کل سعی کنید زمانی که کودک از شنیدن ادامه قصه صوتی کودکانه، خسته شد؛ داستان را متوقف کرده و ادامه روایت را به زمانی دیگر موکول کنید.
هم چنین ساعتی که برای روایت داستان برای کودک انتخاب می کنید، در تمرکز حواس کودک روی داستان تاثیر دارد. معمولا کودکان در ساعات روز دوست دارند به بازی و سرگرمی بپردازد و ساعات پایانی شب و قبل از خواب را به شنیدن داستان بگذرانند. بهتر است برای علاقمند شدن کودک به شنیدن قصه کودکانه صوتی، مطابق با میل او ساعت شنیدن داستان را انتخاب کنید.
کودکانی که به خواندن یا شنیدن کتاب های ترسناک با مضامین هیجانی علاقه دارند، دارای روحیه تخیل قوی و هیجان طلب هستند.
اگر کودک شما مایل به شنیدن قصه صوتی کودکانه تخیلی است که نزدیکی زیادی با واقعیت ندارند، کنجکاوی و هوش هیجانی جزو خصوصیت های آن است. البته این علاقه به شنیدن قصه های غیرواقعی، هم جنبه مثبت دارد و هم جنبه منفی؛ به این ترتیب که اگر کودک را برای نزدیک شدن به واقعیت و دنیای پیرامون خود آماده کند، تاثیر مثبت روی آن گذاشته و اگر روحیه ی واقعیت گریزی را در کودکان پرورش دهد، تاثیر سوء خواهد داشت.
کودکانی که بیشتر به شنیدن داستان های عاطفی و احساسی علاقمندند، دارای روحیه عاطفی و احساسی بیشتری بوده و درک بیشتری از احساسات دیگران دارند.
برای روایت داستان های دارای شخصیت قهرمانانه برای کودکان، به دلیل نزدیکی فرهنگی و آداب و رسوم، بهتر است از داستان های تاریخی - ملی برای کودکان استفاده شود. این کار باعث آشنا شدن کودکان با فرهگ های بومی کشور خود شده و اطلاعات تاریخی آن ها را بالا می برد.
برای شنیدن قصه های کودکانه جذاب و متنوع برای کودکان خود می توانید به سایت voolak.com مراجعه نمایید.